Puppy socialisatie sessie

Socialisatie is veel meer dan jouw puppy laten kennismaken met andere honden. Het gaat ook over kennismaken met geuren, geluiden, smaken en verschillende ondergronden die een hond in zijn leven gaat tegenkomen.

Nieuwsgierige aagjes

Wist je dat een puppy tot hij ongeveer 12 weken oud is heel onbevangen in het leven staat? Dit zorgt ervoor dat de jonge hondjes mega nieuwsgierig zijn. Super handig voor de socialisatie dus! Door juist in deze periode d.m.v. spel de pup bloot te stellen aan nieuwe objecten en situaties, kunnen wij hem voorbereiden op de zogeheten ‘angstfase’.

Tijdens deze fase (van 12 weken – 6 maanden) neemt de onbevangenheid af en wordt een pup voorzichtiger. Des te belangrijker dat wij hem leren omgaan met angst en steunen in dit proces. Daarnaast kun je de band met je hond versterken door hem te leren dat heel veel dingen die wij normaal vinden (en een hond soms een eng) geen reden tot paniek zijn.

Angst overwinnen door… puppy pret!

Gelukkig kunnen wij als eigenaar veel doen om onze puppy voor te bereiden op het ‘grote honden leven’. Naast het volgen van de reguliere puppycursus en het opdoen van ervaringen binnenshuis, is het ook belangrijk om specifiek aandacht te besteden aan de socialisatie van jouw hond.

Bij mij kun je terecht voor één op één socialisatie (mits je woonachtig bent in de omgeving Wageningen/Oosterbeek/Arnhem).

Tijdens zo’n sessie zorg ik voor een paar leuke spelletjes en uitdagingen op maat, die passen bij de leeftijd en het karakter van jouw hond. We maken er een gezellig feestje van (wel coronaproof uiteraard) en zorgen ervoor dat jouw hond op een laagdrempelige manier leert om te gaan met situaties die anders zijn dan normaal. Dit maakt jouw puppy zelfverzekerder en draagt bij aan de algehele opvoeding.

Een puppy socialisatie sessie kan zowel bij jou thuis, als bij mij op locatie gegeven worden. 

 

Wat je moet weten

  • Ik zorg voor speelgoed/materiaal
  • De duur van de sessie hangt af van de hond. In principe plannen we 30 min, maar houden rekening met de korte spanningsboog van een pup.
  • Tijdens de sessie heb je de mogelijkheid om al jouw puppy gerelateerde vragen te stellen.
  • De kosten van een Puppy socialisatie sessie bedragen €30
  •  Voor huisbezoeken reken ik reiskosten voor het openbaar vervoer
  • Heb je een specifiek onderwerp qua socialisatie waar je aan wilt werken? neem dan contact met mij op!