Over mij

Jonge honden trainen is mijn passie. Eigenaren helpen is mijn beroep.

Mijn naam is Hella Boon, ik ben gediplomeerd kynologisch instructeur en eigenaar van een Australische Herder genaamd Mats. Daarnaast ben ik een paardenmens, buitenmens, kantoormens en sportieveling. 

 Geboren en getogen als echte Amsterdammer, nu woonachtig in het prachtige Gelderland. Een walhalla voor hondeneigenaren en natuurliefhebbers. Mijn werk als hondentrainer combineer ik met een baan op de HR afdeling van een grote universiteit. 

Ik heb een passie voor het trainen en opvoeden van jonge honden. Niet alleen omdat ze heel erg schattig zijn. Vooral ook omdat het heel erg leuk is om het zelfvertrouwen van de pup, en de band tussen hond en eigenaar, te zien groeien. Als zo’n puppy dan uitgroeit dat een vrolijke stabiele hond… Dat is gewoon een cadeautje!

Begeleiding bij de puppykeuze

Heel veel (gedrags-)problemen kunnen voorkomen worden door je goed te laten informeren vóór de aankoop van een puppy. Ik kan jou adviseren over de juiste keuze.

Invullen naar wens

Heb jij ergens behoefte aan, maar staat het niet tussen mijn aanbod? Ik vind maatwerk heel belangrijk, dus neem vooral contact op! Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Gediplomeerd

Ik heb de module A en B1 afgerond bij Aeres Trainingscentre Barneveld in samenwerking met Kynologisch Centrum Quiebus. Maar ik ben nog lang niet uitgeleerd!

Mijn missie

Hieronder vertel ik het verhaal over mijn eerste hond, Spotty. Hij is ooit gezakt voor zijn puppycursus examen. Ik kan daar met mijn hoofd niet bij. Als een hond na 10 weken les nog steeds niet het juiste ‘antwoord’ geeft op jouw commando’s, dan stel je de vraag verkeerd. Of gebruik je niet de juiste motivatie ( denk bijvoorbeeld voerbeloning of spel).

Het is mijn missie dat we jonge dieren gaan opvoeden en trainen naar behoefte. Train de dingen die jij belangrijk vindt, die je dagelijks gaat gebruiken. Doe oefeningen waar je hond blij en enthousiast van wordt. En vooral: train zonder dwang. Een hond gaat niet beter presteren als hij ‘eens even goed begrijpt wie de baas is’. Hij gaat beter presteren als hij plezier heeft in de activiteit die je onderneemt. Ik wil baasjes inspireren om de hond niet vóór zich te laten werken, maar met de hond samen te werken.

“Een hond heeft behoefte aan kameraadschap, een vriend. Niet aan een baas die hem de hele dag commandeert.”

Mijn eerste hond

Mijn liefde voor honden ontstond toen ik op 10jarige leeftijd ineens een oude cockerspaniël in huis zag staan. Zijn baasje was overleden en wij gingen nu voor hem zorgen. Spotty had al een lang ‘strafblad’: hij was gezakt voor zijn puppycursus 12 jaar geleden, hij moest buiten wandelen met een hoofdtuig omdat hij ongelooflijk aan de riem trok en als hij eenmaal iets in zijn mond had kreeg niemand het eruit….. Of het nu een tennisbal, stok, of worstenbroodje was. Hij hield zijn kaken op elkaar, bang om zijn buit kwijt te raken. Ook was hij gewend om op katten te jagen. Wij hadden op dat moment 2 katten in huis.

Het is mijn grootste trots dat het ons gezin is gelukt deze hond een prachtig pensioen te geven. Hij leerde aan een tuigje lopen, loslopen, zwemmen (wat hij eerst heel eng vond) en apporteren. Met wat bloempotten en bamboestokken heb ik eigenhandig agility parcoursjes voor hem gebouwd. Hij was een leermeester en hij verdient het om hier genoemd te worden. Dankjewel Spotty, voor al onze avonturen.

Mijn opleidingen & cursussen

Naam cursus
jaartal behaald
naam opleider
Kynologie Module A: Ethologie van de hond 2020 Aeres Trainingscentre Barneveld
Kynologie Module B1:Kynologisch Instructeur 2020 Aeres Trainingscentre Barneveld
Online VIK lesdag Buitenlandse Hond 2021

Verbonden door Inzicht en Kennis

Suze Steenbergen

Webinar Kind&Hond 2021 Hond & Gezin door
Webinar Knettergoed communiceren met kinderen 2021

Dierbare-ontmoetingen door Cindy van Dorst

 

Seminar Michael Shikaso & Moira Hechenleitner 2022

 Dutch Cell Dogs

 

 

Geef iets superwaardevols gratis weg in ruil voor een e-mail adres

Gratis podcast

Wie heb ik aan de lijn?

Dé podcast voor iedereen die van plan is een hond te kopen, of net een hond heeft gekocht.