Hond-Kind training

Samenleven met een hond kan een aanvulling zijn op de opvoeding van je kind. Het is goed voor hun verantwoordelijkheidsgevoel en sociale vaardigheden. Daarnaast werkt de aanwezigheid van dieren ook ontspannend. Toch is het niet altijd simpel. Kinderen moeten leren omgaan met honden en andersom. Ik bied deze training aan om ouders daarbij te ondersteunen.

Waar te beginnen?

Veel ouders zijn over één ding heel erg stellig: hond en kind mogen niet alleen gelaten worden. Toch gebeuren de meeste ongelukken onder de neus van ouders zelf.

Het is van groot belang om kinderen te leren wat zij wel en niet mogen doen met de hond. Daarnaast is het belangrijk om door middel van training en management aan de hond duidelijk te maken dat kinderen heel leuk zijn, maar dat er ook voorzichtig met elkaar moet worden omgegaan.

Eerste hulp bij training

Het is ongelofelijk stom en stressvol om constant aan je kind te vertellen dat hij/zij iets niet mag. “Niet aan de voerbak zitten”, “niet de speeltjes van de hond afpakken”, “niet aan de staart trekken”…etc. Naast dat dit enorm veel energie kost, levert het ook niets op. Want zowel hond als kind leren niet hoe ze dan wél met elkaar om moeten gaan.

Door middel van spel en het aanbieden van alternatieven kun je hond en kind verbinden. In de Hond-Kind training doorlopen we in 2 uur een aantal veiligheidsafspraken en tips om het dagelijks leven makkelijker te maken voor jouw gezin (inclusief viervoeter!). Daarnaast krijg je een paar leuke activiteiten en spelletjes aangeboden die je samen  kunt uitvoeren, om de band tussen beiden te bevorderen.

 

 

Tijd voor je hond nemen

Stel: je volgt heel netjes deze training, maar oefent tussendoor niet zelfstandig verder. Dan ga ik je nu al vertellen: het resultaat is niet fantastisch. Natuurlijk wil ik je met liefde helpen en zal ik tijdens onze trainingen zoveel mogelijk in jullie investeren. Toch ben jij, het baasje, degene die het uiteindelijk in de praktijk moet brengen. Door korte herhaling blijven de oefeningen beter hangen. Voorkom ook dat je te vaak, te lang gaat oefenen. Dat is niet fijn voor zowel hond als kind en kan juist weerstand oproepen. Het draait allemaal om plezier, aandacht en balans.

Praktische informatie

  • Persoonlijke Hond-Kind training aan huis
  • De kosten zijn € 150
  •  Elke sessie duurt 2 uur
  •  Wil je annuleren? Stuur 24 uur van tevoren een mailtje. Bij spoed kun je mij appen/bellen.
  • Indien gewenst kunnen er meerdere trainingen geboekt worden tegen aangepaste prijs.
  •  Aan het begin van elke sessie is er ruimte voor vragen.