Praktijkspeuren

Bij deze vorm van speuren is het de bedoeling dat jouw hond een ‘vermist’ persoon terug kan vinden d.m.v. het volgen van een menselijk spoor. Simpel gezegd: jouw hond kan ruiken hoe iemand heeft gelopen en waar iemand verstopt zit. En het leukste is nog, alle honden kunnen dit!

Je hebt er ook niet veel voor nodig. Een goed passend (normaal) tuig, lekkere beloningsbrokjes en voor jezelf een paar stevige schoenen is voldoende. Tijdens de speurlessen leert jouw hond speuren, maar jij leert als geleider heel goed naar de lichaamstaal van je hond kijken. Het is echt teamwerk en daarom is speuren ook nog eens heel goed voor de band tussen hond en baas.

 

 

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

 We speuren in principe in het bos. Naar mate het niveau moeilijker wordt, gaan we ook andere omgevingen kiezen. We spreken in overleg af op welke dagen we speuren en zorgen ervoor dat er minimaal 2 weken tussen de speurlessen zit. Zo krijgt de hond ook de kans om bij te komen en op te laden voor de volgende speursessie. De lessen duren ongeveer 30 minuten. Omdat speuren best intensief is, is dit ruim voldoende voor de hond. Wanneer het niveau omhoog gaat, kan er in overleg ook langer gespeurd worden.

 

Praktische informatie

  •  Speuren in de omgeving Wageningen- Arnhem
  • Lessen duren 30 minuten
  •  Speurles los: €35
  • Speurles pakket (6 lessen): €180