Aankoopbegeleiding

Samen gaan we op zoek naar de hond die bij jou past. Bij mij staat het welzijn van de hond voorop (geen doorgefokte honden!) en ik hecht veel waarde aan de match tussen hond en eigenaar.

Een hond kopen is een kwestie van uitkiezen en betalen, toch?

In mijn ogen is een hond kopen veel meer dan alleen de aanschaf. Ik vergelijk het altijd een beetje met verkering: soms is het liefde op het eerste gezicht, maar blijkt de combinatie op lange termijn toch niet zo succesvol. En soms moeten dier en mens eerst een paar weken aan elkaar wennen, waarna ze jarenlang een diepe vriendschap hebben. Het is onmogelijk om vanaf een advertentie te zien of jij en de hond een match zijn. Gelukkig zijn er een hoop manieren om je voor te bereiden op de aanschaf en de keuze voor een bepaald type/ras gemakkelijker te maken. En ik kan je daarbij helpen.

Ik ondersteun bij het proces, maar jij kiest

Een klik met een dier is persoonlijk, daar kan ik natuurlijk niets aan beïnvloeden. Ik kan je wel helpen bij het kiezen van het type hond. Op basis van de informatie die ik verzamel in ons intake gesprek adviseer ik welke rassen en leeftijden ik denk dat geschikt kunnen zijn voor jouw (woon-)situatie. Daarna kan ik desgewenst op zoek naar honden die voldoen aan het profiel dat wij hebben uitgekozen, beoordeel ik advertenties die jij hebt gevonden op betrouwbaarheid en bespreken we vooraf een lijstje met punten waar je op kan letten tijdens een bezoek aan de fokker/het asiel/gastgezin. Daarnaast ondersteun ik jou & jouw gezin op afstand bij de eerste week dat de hond in huis is. Dit kan via Whatsapp, telefonisch of door te videobellen.

Tijdens dit traject kun je mij vrijblijvend om hulp vragen en is geen vraag te gek. Het is wel belangrijk om te weten dat ik géén tussenpersoon voor fokkers ben. Je kunt via mij dus NIET sneller kans maken op een rashond.

Jij hebt behoefte aan duidelijkheid en handige tips

Soms zie je tijdens het zoeken naar die ene ‘perfecte hond’ door de bomen het bos niet meer. Je wilt graag een gezonde, gelukkige hond in huis halen, maar voelt je onervaren en misschien zelfs wat onzeker op dit gebied.

Zal ik een geheim verklappen? Heel veel mensen twijfelen tijdens het aankoopproces. Het is namelijk een spannende periode, zowel emotioneel als praktisch.

Ik ga je leren waar je op kunt letten bij het beoordelen van verkopers & ik leg je uit hoe jij je zo goed mogelijk kunt voorbereiden op die eerste periode dat de hond in huis is.

Praktische informatie

  • We starten met een intake gesprek van 1 uur
  • Stellen gezamenlijk een zoekprofiel op
  • Ik beoordeel door jou gestuurde advertenties op betrouwbaarheid
  •  Ik vertel je alle tips voor een bezoek aan fokker/asiel/ gastgezin
  •  Persoonlijke begeleiding bij de eerste week dat de hond in huis is
  •  Je kunt vrijblijvend vragen stellen gedurende het hele traject!
  • Kosten voor het traject aankoopbegeleiding bedragen €250